Sök i katalogen eller på webben:Alla har talang! av Charlotte Hågård

Bokrecensioner start | Mer i genren fakta

Bokinformation och recensioner: Alla har talang! av Charlotte Hågård


Alla har talang!

Alla har talang!

Författare: Charlotte Hågård
ISBN: 9789137137926

Om boken:

Tro på att du har talang!

Du föds inte som skicklig pilot, framgångsrik företagsledare, världsmästare i höjdhopp eller rockstjärna. Du når framgång genom motivation, passion, hårt arbete - och genom att tänka rätt.

Boken ger dig verktyg för att hitta din egen och andras talang. Charlotte Hågårds budskap är att ALLA har talang. Glöm dina betyg, gamla prov och eventuella intelligenstester du gjort! Här ska vi undersöka vad som är hemligheten med att bli riktigt bra på något. Hur du låser upp din egen talang och frigör din potential. Du kommer med hjälp av tips, exempel och konkreta övningar att lära dig hur du hittar din egen talangzon och maximerar avkastningen på ditt eget humankapitel - din inre talang!

Några exempel på kapitelrubriker i boken: Tro på att du har talang - Upptäck din unika talang - Träna upp din talang - Gläds åt dina gener - Hitta din talangzon - Bygg på dina styrkor - Minimera dina svagheter - Släpp fram din passion - Utforska din motivation - Tänk rätt - Omge dig med andra talanger - Utveckla din och andras talang på jobbet

Charlotte Hågård guidar dig utifrån sin långa erfarenhet som karriärexpert och delar med sig av intressanta berättelser ur levande livet. Hon inspirerar dig till att finna din talang utifrån passion och motivation och att se potential och talang i människorna du omger dig med.

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Charlotte Hågård
Titel: Alla har talang! – Hitta och utveckla din och andras potential
Antal sidor: 282
Förlag: Forum
ISBN: 9789137137926
Charlotte Hågård har arbetat som karriärrådgivare, chefsutvecklare, föreläsare, författare och entreprenör i över tjugo år och hjälpt tiotusentals människor att hitta sina styrkor och utveckla sin talang. Hon är krönikör i DN och har skrivit flera populära böcker. Charlotte driver karriärsutvecklingsföretaget Newstart och är ofta intervjuad i media som expert på karriär- och ledarskapsfrågor. I den här boken utforskar hon begreppet talang och delar med sig av sin breda erfarenhet. Källa: (Forum).
Handling: Detta är en faktabok, där författaren Charlotte Hågårds budskap är:
ALLA HAR TALANG!
Boken går ut på att du med hjälp av tips, exempel och konkreta övningar ska lära dig att upptäcka din egen talangzon.
Boken är uppdelad på tolv kapitel och börjar med exempel på människor som fått hjälp av författaren, eller något författaren själv vill förmedla. I slutet av varje kapitel finns frågor som utgår från vad kapitlet handlat om och som du ska besvara själv, en del frågor är enkla och vissa är svårare och tål att tänkas till lite extra på. Det är till exempel frågor om det genetiska. Hur ser det ut på din pappa och mammas sida, vem har du ärvt vissa egenskaper från? När det gäller dina barn, kan du se i vems fotspår de kommer att gå?
Boken tar även upp hur du tränar upp din talang och hur du hittar den, något som är bra att fundera över. Hur ska jag minimera mina svagheter och bygga upp mina styrkor, utforska min motivation är andra intressanta punkter. Egentligen skulle jag kunna berätta mycket mer om innehållet och gå in på detaljer. Men eftersom vi alla är olika är det lätt att jag vinklar det utifrån mitt eget sätt att se saker på. Så jag föreslår att alla som är intresserade att läsa om talang, gener och så vidare, att läsa denna bok och reflektera över vad som passar dig bäst.
Boken avslutas med en litteratur- och referenslista.

Den här boken kändes som om den vore skriven direkt till mig. Och jag tror att andra läser kommer att tänka likadant. Alla punkter om talang, gener, svagheter, styrkor och motivation var lättlästa och mycket intressanta. Själv lästa jag några stycken i taget och sedan blundade jag och fundera över det som stod skrivet och vad som passade bäst in på mig. Vad kan jag förbättra och hur? Jag försökte fylla i alla övningar som jag ansåg vara till nytta för mig. En del var lätta, men vissa fick jag fundera länge på. Vems gener har jag ärvt? Och vems gener har mina döttrar fått sina talanger ifrån funderade jag mycket över. Jag tycker att boken var mycket välskriven och lätt att förstå. Den lärde mig mycket som jag aldrig förut tänkt på. En viktig bok för alla som kanske känner sig missnöjda i sitt liv, men inte förstår att det kan bero på fel arbetsuppgifter. Här får du som läsare bra råd att fundera över, kanske det är ett nytt jobb, eller andra arbetsuppgifter på ditt nuvarande jobb som kan göra att du mår bättre i ditt inre.

Betyg 10/10

Datum: 2012-10-24

Betyg: 10

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

S om ezmaralda.blogg.se
17/06: Trovärdig, Genuin, Kärleksfull, omtänksam, ärlig, äkta medium, peppande, stöttande, bryr sig om sina [...]
Shrimpshop om www.shrimpshop.se
16/06: detta är min domännamn som blivit hackat,obs att sidan inte finns längre.
GratisLjudbok om www.storytel.se
15/06: Kul! http://www.gratisljudbok.nu/ är också en bra sida om man är intresserad av ljudböcker!
Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]