Sök i katalogen eller på webben:Död i skugga av Anne Holt

Bokrecensioner start | Mer i genren deckare

Bokinformation och recensioner: Död i skugga av Anne Holt


Död i skugga

Död i skugga

Författare: Anne Holt
ISBN: 9789164204066

Om boken:

En regnig fredagseftermiddag i juli månad år 2011 dör 8-årige Sander Mohr i sitt eget hem. Föräldrarna är otröstliga. Medan alla utgår från att det rör sig om en tragisk olycka är det bara den unge och nyutexaminerade polismannen Henrik Holme som fattar misstankar om att allt kanske inte stod rätt till i det välmående hemmet i ett av Oslos bästa bostadsområden. Utan erfarenhet men med viljestyrka och engagemang lyckas han övertala kriminalpsykologen Inger Johanne Vik att medverka i en utredning som avslöjar den tragiska sanningen.
I skuggan av den stora katastrof som drabbar Norge samma dag som Sander dör försöker de omaka parhästarna nysta upp en familjs allra mörkaste hemligheter. Jakten på sanningen bakom 8-åringens död blir en brutal konfrontation med fördomar och skamkänslor, med lögner och mänsklig förnedring.
Död i skugga är Anne Holts femte bok om Inger Johane Vik och Yngvar Stubø. Serien är översatt till 25 språk och har sålt i miljoner exemplar över hela världen

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Anne Holt
Titel: Död i skugga
Antal sidor: 300
År: 2013
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164204066
Fredagen den 22 juli 2012 lamslås Norges huvudstad Oslo av ett fruktansvärt terrordåd. Riksdagshusets bombades och gatorna runt omkring blev förstörda. Flera hundra ungdomar som befann sig på ett socialdemokratiskt läger på ön Utöja blev ihjälskjutna. Vi vet nu alla vem som utförde detta fruktansvärda brott. Men detta är bara en handling som finns i bakgrunden i denna bok. Boken handlar om den fyraårige pojken Sander som samma dag som detta händer ramlar ner från en hög stege i sitt hem och slår sig så illa att han dör. Det är helt hopplöst att få tag i någon polis eller ambulans denna dag, men den nyexaminerade polisen Henrik Holme finns till hands och det är han som kommer till familjen. Han misstänker snart att allt inte står rätt till i den lilla familjen. Men har han tillräckliga belägg för det?
Denna bok är välskriven precis som Anne Holts alla böcker är. I denna berättelse får hon mig att ändra uppfattning flera gånger om vad som egentligen har hänt och det gör den ännu mer spännande. Ingenting är förutsägbart förrän i slutet av boken. Jag tycker om Anne Holts gestaltningar och beskrivningar av karaktärer och miljöer. Det var en mycket sorglig bok och även en sträckläsare.

Betyg 10/10

Datum: 2013-01-29

Betyg: 10

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.körkort
 
 

 
 

Hemapro - mot hemorrojderna
Trött på hemorrojder?
Effektiv behandling finns.
http://hemapro.com/se/
 

Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

Peter om www.edinburghguiden.se
06/03: Edinburgh är min favorit bland alla weekendstäder jag har varit i, en underbar stad!!
Miniräknare om onlinekalkylatorn.se
06/03: Totalt oanvändbar i mobilen ju! Använd http://www.kalkylator.org/ istället! lol på skräpkommentar-ch [...]
Abbie om www.barbietan.com
05/03: Dont buy bad service, steals your money, I only wanted to buy diet pills, warning people do not buy, [...]
Maria om www.alltombillan.se
13/02: En mycket bra sida för att få råd om billån, att hitta bra ränta går sedan på https://www.coolfinans [...]