Sök i katalogen eller på webben:HUNGERFLICKAN av Hillevi Wahl

Bokrecensioner start | Mer i genren biografi

Bokinformation och recensioner: HUNGERFLICKAN av Hillevi Wahl


HUNGERFLICKAN

HUNGERFLICKAN

Författare: Hillevi Wahl
ISBN: 9789113027128

Om boken:

"Varför blev inte du missbrukare? Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister.
Och jag blir alltid lika förvånad över den där frågan. Men det är klart att jag blev!
Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst."

I "Hungerflickan" fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen "Kärleksbarnet" som kom för några år sedan. Irmeli har blivit tonåring, åker iväg på ett utbytesår i USA och drabbas av allt allvarligare ätstörningar. När hon kommer hem djupnar problemen. Men Hungerflickan övervinner till sist uppväxtens svårigheter. Hillevi Wahl har skrivit en djupt berörande berättelse med både svärta och humor.

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Hungerflickan

Handling: Hungerflickan är Hillevi Wahls självbiografiska fortsättning av Kärleksbarnet. Det är 80-tal, axelvaddar och starka neonfärger som rosa och turkost. Irmeli är nu tonåring och har rest till San Francisco, USA som utbytesstudent. Hon ska bo hos familjen Snodgrass, en familj hon inte kommer att trivas hos.

Irmeli blir vän med Rebecka och efter mycket om och men flyttar hon hem till Rebeckas familj istället. Rebecka tar med Irmeli på fester och det dricks och röks joint. Något som Irmeli också kommer att pröva på. Eftersom Irmeli känner sig tjock och utanför är hon glad att få vara en i gänget, men under året i USA får Irmeli ätstörningar, hon hetsäter och spyr upp maten. Detta blir ett stort problem för henne och som kommer att sitta kvar i många år.

Hon träffar Kevin och blir kär, de träffas ofta bara för att ha sex och han låter henne pröva kokain.

Året flyter på med fester och skolarbete och snart är året över. Irmeli flyttar hem till Sverige igen och flyttar in till sin pappa. Han har nu träffat ännu en ny kvinna, som inte tycker om Irmeli och hon vill helst inte att hon ska finnas i sin pappas närhet.

Han ber henne flytta därifrån och Irmeli lyckas att få hyra en liten lägenhet i andra hand, men hon har svårt att bo ensam. Till slut hamnar hon på en av barnpsykiatrins avdelningar, där hon får bo i ett par månader. Hon lyckas att ta sig ur ätstörningarna och får ett heltidsjobb inom långvården. Äntligen börjar hon trivas med livet. En dag ringer hennes pappa och ber henne komma hem till honom, en överraskning väntar…

Ännu en djupt rörande självbiografi av Hillevi Wahl som berättar helt öppet om sina problem under sin uppväxt, det är en mycket mörk och dyster berättelse, men denna bok innehåller ändå en liten gnutta humor. Det känns mycket bra att Hillevi Wahl till slut har fått ett bra liv med man och tre barn. Det är hon värd.

9/10

Datum: 2010-05-19

Betyg: 0

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

S om ezmaralda.blogg.se
17/06: Trovärdig, Genuin, Kärleksfull, omtänksam, ärlig, äkta medium, peppande, stöttande, bryr sig om sina [...]
Shrimpshop om www.shrimpshop.se
16/06: detta är min domännamn som blivit hackat,obs att sidan inte finns längre.
GratisLjudbok om www.storytel.se
15/06: Kul! http://www.gratisljudbok.nu/ är också en bra sida om man är intresserad av ljudböcker!
Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]