Sök i katalogen eller på webben:Huvudjägarna av Jo Nesbö

Bokrecensioner start | Mer i genren thriller

Bokinformation och recensioner: Huvudjägarna av Jo Nesbö


Huvudjägarna

Huvudjägarna

Författare: Jo Nesbö
ISBN: 9789164203465

Om boken:

Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.
Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.
Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar.

I augusti 2011 går filmen Headhunter (som bygger på Huvudjägarna) upp på biografer över hela Skandinavien.Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Recension av Jo Nesbøs bok Huvudjägarna

Boken är utgiven på Piratförlaget 2011 och innehåller 283 sidor.

Jo Nesbø är en av nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över fyrtio länder. Bara i Sverige har böckerna sålt i över 850 000 exemplar under de tre senaste åren.
Filmen som bygger på Huvudjägarna kommer på biograferna i augusti 2011 över hela Skandinavien.

Handling: Berättelsen handlar om en av Norges främsta headhunter Roger Brown. Roger Brown berättar själv i jagform vad som händer. Roger har en vacker hustru som kräver dyra saker. En vacker villa i Oslos bästa område som egentligen är alldeles för dyr. Hon vill ha en konstateljé också på bästa område. För att kunna ge henne allt detta måste han stjäla dyrbar konst. De stora företagen och ledande koncernerna som behöver tillsätta nya ledande personer vänder sig till Roger Brown för att han ska intervjua dem. Då passar Roger Brown på att förhöra dem om de äger dyrbar konst, och när det passar åker Roger dit och byter ut tavlorna. Allt fungerar bra tills en viss Claes Greve kommer in i hans liv. Roger Brown får reda på att Claes Greve äger en Rubens värd ca 100 miljoner. Om Roger får tag i den kan han ge allt som hans hustru önskar sig.
Nu är inte Claes Greve den bästa personen att jobba med. Efter att de blivit bekanta blir livet en jakt på liv och död, där allt är tillåtet.
Flera mord och identitetsförväxlingar sker. Våldsamma jakter som slutar helt oväntade. Slutet känns väldigt märkligt och det leder nog till många funderingar.

Jo Nesbø har aldrig tillhört mina favoritförfattare. Tycker ofta att han har med för mycket oväsentligt ”prat” och handlingarna är också långdragna. Denna bok föll mig inte heller i smaken. Mycket ”prat” och det tog lång tid innan någon spänning kom. När så äntligen det började hända något, så blev det för mycket av det goda och handlingen kändes väldigt orealistisk. Även slutet var mycket komplicerat. Tyvärr kommer inte Jo Nesbø högre upp på min författarlista efter att jag läst denna bok.

Betyg 4/10 Kristina Simar 2011-01-25 (6)

Datum: 2011-01-26

Betyg: 3

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

S om ezmaralda.blogg.se
17/06: Trovärdig, Genuin, Kärleksfull, omtänksam, ärlig, äkta medium, peppande, stöttande, bryr sig om sina [...]
Shrimpshop om www.shrimpshop.se
16/06: detta är min domännamn som blivit hackat,obs att sidan inte finns längre.
GratisLjudbok om www.storytel.se
15/06: Kul! http://www.gratisljudbok.nu/ är också en bra sida om man är intresserad av ljudböcker!
Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]