Sök i katalogen eller på webben:Kolja på djupt vatten av Åke Sandahl

Bokrecensioner start | Mer i genren roman

Bokinformation och recensioner: Kolja på djupt vatten av Åke Sandahl


Kolja på djupt vatten

Kolja på djupt vatten

Författare: Åke Sandahl
ISBN: 9789187001321

Om boken:

En kriminalkomedi

När den nerdekade Fredrik Kolja Larsson smiter in på folkhögskolan, är det inte för att söka rektorsjobbet. Nej, långt därifrån - han är ute efter pantflaskor. Men av en slump blir han tagen för den vikarierande chef alla väntar på, placeras i ett tjänsterum, utrustas med nycklar och koder samt en halv månadslön i förskott.

Inom kort blir han indragen i en spiral av hot, våld och mord som bara tycks accelerera. Den vackra ryskan Irina har haft kontakter med maffian och den undre världen visar ett starkt intresse för Koljas närmaste omgivning. Polisens teorier är snillrika, men håller de vid en närmare bedömning? Det är kanske lika bra att Kolja agerar på egen hand.

"Jag gillar det fyndiga upplägget, det spänstiga språket, humorn, satiren, värmen, de spännande passagerna ... det är en riktig bladvändare med underfundig ton." Ann Ljungberg, fd förläggare


Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Åke Sandahl
Titel: Kolja på djupt vatten
Antal sidor: 170
Förlag: Idus
Medarbetare: Ulrika Slottner (form)
ISBN: 9789187001321
Handling: Fredrik Kolja Larsson är en före detta tjänsteman som efter skilsmässan från sin fru numera är hemlös och uteliggare. Han försörjer sig genom att samla på tomflaskor. En dag går han till Årstabergs folkhögskola med sina tomflaskor och blir tagen för den nya rektorn de väntar på och som skulle befinna sig just denna dag. Den gamla rektorn dog av en stroke på en personalfest för inte så länge sedan. Helt plötsligt har Fredrik Kolja Larsson fått koder till skolan, nycklar och en halv månadslön på sitt konto. Han åker och köper sig en bäddmadrass på Jysk och en ny kavaj. Madrassen lägger han på golvet i rektorsexpeditionen, nu har han även en plats att sova på och det inomhus.
Under hans första kväll träffar han på den ryska violinisten, Irina Stroganoff, som jobbar som musiklärare på skolan. De tillbringar natten tillsammans på Koljas madrass. När Kolja vaknar på morgonen är Irina redan borta. Hon hittas senare under dagen mördad under rektorsexpeditionens fönster. Varför och vem ville mörda henne? Kanske hade hon något med den ryska maffian att göra?
Helt plötsligt kommer att hända många konstiga saker i Koljas liv, han hamnar i olika problem, men av någon märklig anledning lyckas han lura poliser, kollegor och även ryska maffian. Men hur länge ska det gå hans väg?

En lättsam berättelse med högt tempo som är mycket lättläst. Karaktärerna är alla mycket godtrogna och ganska korkade, även poliserna. Berättelsen är också fantasirik och är skriven med glimten i ögat och med mycket humor. Nu är jag den som egentligen inte är särskilt förtjust i humoristiska böcker och tillhör dem som inte förstod mig på humorn i ”Hundraåringen som …” – en bok som nästan alla tyckte var den roligast bok de läst. Jag föredrar vemodiga böcker. Men Åke Sandahl fick mig ändå att skratta till lite då och då och då har han lyckats med det nästan omöjliga. Jag fick en stunds avkoppling från julens hysteri och det kan jag inte klaga på. Så en stark trea ger jag boken.

Betyg 7/10

Datum: 2012-12-12

Betyg: 7

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]
Tylersoask om www.kanal5play.se
22/04: For a month now I have been using a new browser, or to be more precise, the CryptoTab Browser. Want [...]
Bilal om www.privatalan.com
20/02: Hey jag vil låna pengar 400000 om det går brå kan ni hjälpa mig låna pengar tack