Sök i katalogen eller på webben:Memento mori av Elias Palm

Bokrecensioner start | Mer i genren deckare

Bokinformation och recensioner: Memento mori av Elias Palm


Memento mori

Memento mori

Författare: Elias Palm
ISBN: 9789170377037

Om boken:

Det var sekreteraren på den rättsmedicinska avdelningen som tog emot budet. Stanken mötte henne först när hon rivit bort tejpen och öppnat kartongen. Hon hade just tagit emot och kvitterat ett mänskligt huvud.
I Memento mori får läsaren följa rättsläkaren Ella Andersson och hennes kollegor när de tillsammans med polisen försöker förstå den makabra försändelsen. Huvudet är vanställt av förruttnelse men kulan i skallen vittnar om en våldsam död. Medan polisen prioriterar identifieringen av huvudet riktar Ella sitt intresse mot den egna organisationen.
Ett nedlagt ärende väcker hennes uppmärksamhet och bakom den byråkratiska fasaden anar hon kopplingar till organiserad brottslighet. Ingen tycks längre gå säker inte ens den rättsmedicinska avdelningen som lamslås när det står klart vem huvudet tillhör.
Memento mori* är Elias Palms tredje deckare om rätts läkaren Ella Andersson, efter Corpus delicti (2010) och Causa mortis (2011), och går att läsa helt fristående. Det är en otäckt spännande berättelse om vad som händer när till och med rättsväsendet sviktar.
* Memento mori, latin för »kom ihåg att du är dödlig«.

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Elias Palm
Titel: Memento mori
Antal sidor: 420
År: (2013)
Förlag: Ordfront
ISBN: 9799170377037
Elias Palm är bosatt i Malmö och arbetar som rättsläkare i Lund. I sitt arbete genomför han obduktioner och andra undersökningar på uppdrag av polis och åklagare, bistår kriminaltekniker på brottsplatser, agerar sakkunnig i domstol och undervisar på såväl läkarlinjen som Polishögskolan.
Elias Palm har tidigare utgivit Corpus delicti (2010) och Causa mortis (2011). I den här tredje deckaren Memonto mori (latin) ”Kom ihåg att du är dödlig”, får vi möta rättsläkaren Ella Andersson och hennes team igen. Som de andra två böckerna är också denna mycket välskriven och spännande. I ett rafflande tempo får vi reda på hur sekreteraren på den rättsmedicinska avdelning en dag får ta emot ett paket som kommer med ett bud. Hon öppnar paketet och känner en fruktansvärd doft och hittar ett förruttnat, vanställt, människohuvud, som har en kula i huvudet. Polisen får ta hjälp av rättsläkare för att kunna klargöra identiteten på vems huvud det är.
Ella själv har rest till USA, efter att ett nedlagt ärende väckt hennes nyfikenhet, hon anar kopplingar till en organiserad brottslighet som hon vill avslöja. När så identifieringen av huvudet blir klart, går ingen säker längre, inte ens de som jobbar på den rättsmedicinska avdelningen.
De väl detaljerade obduktionsscenerna är som vanligt lite obehagliga, men de väcker också mitt intresse för en rättsläkares arbete. Spänningen stegras hela tiden och ingenting är förutsägbart. Jag är mycket förtjust i Elias Palms språk och gestaltning. De över 400 sidorna gick fort att läsa, jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Slutet var mycket överraskande och jag ville inte att berättelsen skulle ta slut. Så nu väntar jag ivrigt på nästa deckare av Elias Palm.

Betyg 9/10

Datum: 2013-02-07

Betyg: 0

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]
Tylersoask om www.kanal5play.se
22/04: For a month now I have been using a new browser, or to be more precise, the CryptoTab Browser. Want [...]
Bilal om www.privatalan.com
20/02: Hey jag vil låna pengar 400000 om det går brå kan ni hjälpa mig låna pengar tack