Sök i katalogen eller på webben:Tistelblomman av Amanda Hellberg

Bokrecensioner start | Mer i genren thriller

Bokinformation och recensioner: Tistelblomman av Amanda Hellberg


Tistelblomman

Tistelblomman

Författare: Amanda Hellberg
ISBN: 9789175031392

Om boken:


Modern spökhistoria i systrarna Brontës anda

"Nej. Jag kan inte berätta om det där. Inte än. Jag är inte redo för allt det andra som skulle tränga fram då. Alla hans frågor som jag inte skulle kunna svara på. Skrämmande och omöjliga frågor om vem jag är. Vad jag är. Hur det kommer sig att jag kan se mer än andra."Ända sedan hon var liten har Maja Grå varit annorlunda. Det är en hemlighet hon inte kan dela med Jack, mannen som hon älskar. Tillsammans har de flyttat till det skotska höglandet. Till Tistelblomman, ett ensligt beläget hus med en sällsam dragningskraft. De trivs i det gamla kråkslottet och njuter av sin förälskelse i den storslagna omgivningen.

Men i trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna. Och snart förnimmer Maja en osalig närvaro i husets dunkla vrår. Samtidigt oroar hon sig för hur Jack skulle reagera om han visste att hon är klärvoajant och hur detta kan påverka deras framtid.

Allting kompliceras då Maja får ett sekretessbelagt erbjudande om ett jobb där hennes förmågor kan komma till användning vid brottsutredningar. Det känns som om hon ställs inför ett omöjligt vägval. När sedan Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam med sina tvivel och hon tappar fokus på den gåta som det ödsliga huset ruvar på - något som visar sig vara ett dödligt misstag.

Tistelblomman är en blodisande och suggestiv spänningsroman, och den tredje fristående delen i den hyllade serien om Maja Grå.

"Amanda Hellberg är en briljant författare, men just därför blir man nervös: klarar hon det igen? Ja! Det blir ännu bättre! I Tistelblomman har hon blivit imponerande säker ... Det blir precis lagom otäckt och lagom charmigt, en skotsk spökhistoria med ett pärlband av skräckupplevelser. När man minst anar det dyker det upp en alldeles verklig och högst trovärdig mördare."
Dagens Nyheter

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Amanda Hellberg
Titel: Tistelblomman
Antal sidor: 299 (pocket)
Förlag: Månpocket
ISBN: 978917503139-2
Amanda Hellberg bor med sin familj i Oxford, England. Förutom att skriva spännande skräckromaner om Maja Grå illustrerar hon även barnböcker. Tistelblomman är den tredje romanen om Maja Grå. Källa: (Månpocket).
Handling: I den här tredje boken om Maja Grå, tjejen med de övernaturliga gåvorna, har hon flyttat från Oxford med sin blivande sambo Jack. De har hyrt ett gammalt hus som ligger öde i Skottland och det finns inga grannar i närheten.
Det börjar snart hända konstiga saker i och omkring huset, och det är mycket obehagligt tycker Maja Grå.
När hon frågar människor i den närliggande byn om huset är det ingen som vill berätta om huset och dess historia. Alla antyder dock någonting om huset och det gör bara Maja mer nyfiken.
När sambon reser till Paris i några dagar går strömmen i huset och Maja kan inte själv hitta felet. Hon åker till byn för att fråga ägarna om hjälp, men de har ursäkter för att inte behöva åka dit med henne. Maja träffar den sjukliga Lily som vågar berätta lite om huset Tistelblomman. Tydligen har det bott en känd skådespelare där. Men mycket mer berättar inte Lily. Maja får försöka ta reda på mer på egen hand. Lily säger åt Maja att kontakta hantverkaren Blake, han har gjort en del renoveringar i Tistelblomman och är tydligen den enda som vågar åka dit. Maja kontaktar Blake som egentligen inte heller är särskilt intresserad av att åka dit, men med lite övertalning så följer han med Maja. Han lyckas dock tyvärr inte åtgärda felen. Elen kommer tillbaka ibland men försvinner lika fort.
Jack kommer tillbaka, men Maja mår ändå inte bra av att bo i huset. Hon bestämmer sig för att lämna Jack och huset. Hon säger ingenting till Jack, utan bara smyger iväg tidigt en morgon, för att aldrig komma tillbaka.
När hon så fått jobb och stadgat sig på en ny hemort, händer något som gör att hon bara måste återvända till Skottland och Tistelblomman. Vad är det som har hänt?

Jag har inte läst de andra böckerna om Maja Grå när jag fick tipset om Tistelblomman. Det var inga problem trots det att komma in i handlingen. När jag läste denna välskrivna och mycket spännande skräckroman, tänkte jag på att ödehus på film och i böcker tycks vara ett tacksamt ämne när det gäller just skräck. Finns det något mer som kan skrämma så mycket som ett stort gammal hus som ligger väldigt öde. Och där det händer märkliga saker, Bokens spänning stegrades hela tiden och den var både välskriven och välgestaltad. Jag kommer alldeles säkert att läsa mer av Amanda Hellberg. Det var en givande och spännande roman.

Betyg 8/10

Datum: 2012-12-19

Betyg: 8

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Senaste kommentarerna om medlemmar i katalogen...

Tylersoask om stinalee.blogg.se
22/04: The easiest way to start earning bitcoins? Just change your browser on CryptoTab and get income in B [...]
Tylersoask om www.kanal5play.se
22/04: For a month now I have been using a new browser, or to be more precise, the CryptoTab Browser. Want [...]
Bilal om www.privatalan.com
20/02: Hey jag vil låna pengar 400000 om det går brå kan ni hjälpa mig låna pengar tack