Sök i katalogen eller på webben:

Öppet igen!
Seriösa företag/hemsideägare kan nu anmäla om att visas i katalogen. Läs mer och kontakta oss vid intresse!

Ny på webben?

Har du planer på att starta hemsida eller blogg? Vet du verkligen vad du behöver och vart du kan få tag på det -bästa- inom webbhotell och domännamn? Låt mig få ta några minuter av din tid och berätta vad jag vet om detta. Jag har själv flera sajter på nätet som är fina och fungerar utan problem - jag vet vad jag talar om och jag vill berätta för dig. Du behöver inte oroa dig längre eller ha svåra frågor - jag ger dig svaren här. Lita på mina ord och din hemsida kommer bli jättebra!

Några områden som du får veta mer om är...

  • Vad behöver du för typ av webbhotell
  • Sånt som måste finnas med hos ditt webbhotell
  • Vilket domännamn är bäst för dig
  • Vilket pris vill du ha - lågt eller högt
  • Hur man uppdaterar sin sida

Först, låt mig berätta om vilken typ av webbhotell som är bra för nybörjare!

Det du behöver är ett webbhotell som är enkelt att använda och att ha kontakt med. De flesta webbhotell fungerar tekniskt sett men när du har en fråga så är det väldigt viktigt att de kan svara på den, helst i form av personligt svar. En sk. kontrollpanel där du kan sköta HELA din hemsida är också viktig. En av de mest populära kontrollpanelerna är något som heter cPanel. Där kan du göra allt du behöver göra. En webbhotell som ger dig någon typ av panel där du kan göra litet är inte bra, i framtiden när du blir bättre och mer utbildad inom webben så kanske du vill göra mer avancerade saker - och då kan du inte göra det med den lilla kontrollpanel vissa företag ger. Så, leta efter cPanel det är ett gott råd.

Bra tips!
Använd de sk. CMS systemen för enkel uppdatering av din hemsida!

Här är några tjänster som ditt webbhotell måste erbjuda dig, annars leta efter ett annat!

  • E-post - helst utan gräns på hur många adresser du kan ha
  • Hög bandbredd - så du inte stängs av när du får mycket besökare!
  • Mycket lagringsutrymme - så du kan använda din hemsida utan att oroa dig om platsbrist
  • Enkel registrering av ditt nya domännamn
  • Besökar statisik
  • Bra support
  • FTP access - för uppladdning av din hemsida
  • Databaser - för framtida eller avancerade hemsidor
  • Content Managment Systems, CMS.
  • cPanel kontrollpanel

Så vilket domännamn passar dig bäst?

För svenskar passar givetvis .se bra men det kostar ju också pengar för dig. Kan du klara dig med .com, .net eller .org mfl. så kan du faktiskt få ditt nam helt gratis hos vissa webbhotell. Det viktigaste är att ha ett ganska kort namn och som är enkelt att komma ihåg. Har du ett företagsnamn måste du klart registrera det om det är ledigt. Annars får du testa olika kombinationer som kan tänkas gå bra.

Priserna varierar - från lågt till högt...

Om du är som jag så vill du säkert betala så lågt som möjligt för din hemsida. Svenska företag som One.com ger dig billig hemsida men inte cPanel så då kan du inte använda din sida helt ut. Hos andra får du allt men till höga priser. Det är faktiskt så att webbhotell i USA har jättebra kvalitet och ger dig garanterat bra priser än svenska företag. Behöver du inte .se namn så behöver du inte beställa i svenskt företag, då går det bra med amerikanskt. Hos dem betalar du runt 45 kr per månad för allt du behöver och bra support! Kan du inte engelska så blir det ju svårt men annars är det en barnlek. I slutet på denna sidan ger jag dig några råd om bra amerikanska webbhotell!

Till slut - hur tänker du uppdatera din sida?

Om du tänker skapa din sida själv så finns det olika varianter att göra detta på. Du kan göra en helt egen sida i t.ex. Frontpage eller Publisher och ladda upp med hjälp av dessa program. Du kan göra din sida i Dreamweaver och ladda upp direkt från detta programmet också. Dessa metoder gör att du själv måste skapa din sida och ha viss kunskap inom detta området. Det är också möjligt att använda ett färdigt system för innehåll för din hemsida. De kallas för Content Management Systems, eller CMS program. Dessa är redan klara och erbjuder dig färdiga mallar och språk. Där skapar du sedan dina sektioner och sidor och fyller din hemsida med innehåll. Dessa brukar också göra så din sida blir bättre anpassad för Google än om du gör din sida helt själv. Några bra CMS system är Mambo, PHPNuke mfl. Leta efter dessa system innan du börjar fundera på din sida. Hos de flesta webbhotell finns det även flera mallar man kan välja på och börja bygga upp sin sida med.

Rekommendationer för dig

Det absolut bästa amerikanska webbhotellet som jag själv använder för den sidan du läser nu är Lunarpages. De har bäst support och ger dig bl.a. GRATIS domännamn och hela 350 GB lagringsutrymme. De ger dig cPanel och sex CMS system som du kan greja med! Du betalar endast runt 45 kr per månad om du beställer för två år direkt, annars blir det dyrare om du vill beställa kortare tid. Vill påpeka att det är väldigt enkelt att beställa hos dem och att de har den absolut bästa supporten som jag har stött på! Ett klart bra köp! Mer info om Lunarpages hittar du på deras hemsida: Klicka här för Lunarpages!

Om du behöver ett svenskt företag så är Etablera Web ett bra alternativ. De har högre priser än Lunarpages men är på svenska för dig som är nybörjare eller har företag och måste ha .se adress. Om du beställer från dem skicka gärna ett mail till mig så jag kan kolla in din sida och ge tips och råd!

Du behöver inte oroa dig för betalning av webb tjänster. Hos båda dessa webbhotell erbjuder de flera betalningssätt. Det enklaste och snabbaste är att använda sitt betalkort t.ex. VISA som stödjs överallt. Då sätts din hemsida upp inom några dagar! Detta är helt säkert och det är inga problem som helst att beställa med kort idag.

Lycka till och jag hoppas du tar vara på några av mina tips ifall du planerar att köpa en ny hemsida! Och du, glöm inte att lägga till din nya hemsida i vår katalog så du får fler besökare!

PS: Skulle du ha någon fråga om webb och sånt som jag missade i denna artikeln så maila mig genom vår Kontakt sida! Jag svarar dig inom några dagar!


Seobility SEO Tool