Sök i katalogen eller på webben:

Vill du synas här? Kontakta oss!

Adjö det ljuva livet av Camilla Henemark med Carina Nunstedt

Bokrecensioner start | Mer i genren biografi

Bokinformation och recensioner: Adjö det ljuva livet av Camilla Henemark med Carina Nunstedt


Adjö det ljuva livet

Adjö det ljuva livet

Författare: Camilla Henemark med Carina Nunstedt
ISBN: 9789137137414

Om boken:

"Jag har packat resväskan. Jag har bestämt mig för att dö. Jag vill inte leva längre. Jag har regisserat min egen begravning in i minsta detalj. Gästlistan. Musiken. Maten."

Som en av Sveriges första svarta fotomodeller blev Camilla Henemark snabbt 1980-talets it girl. På 1990-talet fick hon ett stort internationellt genombrott som frontfiguren La Camilla i det extravaganta popbandet Army of Lovers.

Hon var en stilikon och en diva. En scandal beauty som skapade löpsedlar vart hon än drog fram. Alla ville ha en bit av La Camilla och hon delade med sig generöst. De flockades runt henne, från våra största idrotts- och popstjärnor till topparna inom politik och näringsliv, samt så småningom även Kungens innersta krets.

Under 2000-talet dalar Camillas stjärna. Hon faller hårt, rakt ner till samhällets botten - en tillvaro kantad av hemlöshet, psykisk ohälsa och självmordsplaner.

Adjö det ljuva livet är med sina exklusiva inblickar i en glamourös och förbjuden värld en makalös uppgång och fall-historia. Det här är berättelsen om Camillas hisnande liv. Hur hon bestämmer sig för att avsluta det och påbörja ett nytt.

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Camilla Henemark tillsammans med Carina Nunstedt
Titel: Adjö det ljuva livet
År: 2012
Antal sidor: 391
Förlag: Forum
ISBN: 9789137137414
Boken om sitt liv har Camilla Henemark skrivit tillsammans med journalisten och chefredaktören för Books & Dreams.
Hon berättar om sitt drastiska liv och verkar inte utelämna någonting. Vi får följa henne som liten och hon berättar med stort hjärta om sin älskade mormor som egentligen inte var lämplig att ta hand om ett litet barn. Ett stort kärleksliv med många män, kända som okända. Livet med popgruppen Army of lovers och givetvis Camillas egen berättelse om sitt förhållande med kungen. Med stor respekt för journalisten Carina Nunstedt som jag annars beundrar mycket, tycker jag inte att boken är särskilt välskriven. Språket var tråkigt och ganska ointressant skrivet, som om den var skriven helt utan känslor. Jag blev inte heller fast i handlingen som jag vill. Kanske beror det på att mitt intresse för Camilla Henemark är särskilt stor. Jag vet faktiskt inte varför jag läste boken och jag blev inte heller besviken för jag hade inga större förväntningar. Jag kunde inte ta till mig Camillas liv, det är nog lite för långt bort från mitt eget och inget liv jag drömt om heller. Jag tyckte visserligen att Army of lovers gjorde en del bra låtar och videor, men annars så är Camilla Henemark ingen jag följt genom åren. Men en sak har jag lärt mig av att läsa denna bok och det är att det inte blir några fler ?Kändisböcker? av det här slaget för mig. Ska jag läsa om någon så kallad kändis ska det vara någon som är känd för att gjort något stort och bra i världen som Raul Wallenberg t.ex.

Betyg 3/10

Datum: 2013-01-17

Betyg: 3

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.