Sök i katalogen eller på webben:

Öppet igen!
Seriösa företag/hemsideägare kan nu anmäla om att visas i katalogen. Läs mer och kontakta oss vid intresse!

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på frågor som ofta kommer in till oss. Frågorna är sorterade utifrån datumet då den kom in till oss. Försök att hitta svaret på din fråga här innan du kontaktar oss!

Sidan uppdaterades senast den 10 april 2022 15:01.

Fråga: Hur kan man få tag på ett bra och säkert lösenord för användning på olika hemsidor?
Svar: Du skall alltid ha ett säkert lösenord som ingen känner till och som inte är ett vanligt ord av något slag. En bra sida där du kan få ett eget säkert lösenord är www.säkertlösenord.se

Fråga: Jag har en sida som är helt gjort i Flash. Jag har lagt upp en tillbaka länk på en sida i flash programmet men nu kan jag inte ange någon tillbaka länk URL för att bli länkpartner. Hur gör man?
Svar: Tyvärr så går det inte bli exklusiv länkpartner om man inte har sk vanlig hemsida gjord i HTML kod. Länkkatalogen kan inte ansluta till en Flash fil och läsa information och länkar i den. Rent tekniskt så ligger all din information i en enda stor fil. En lösning på problemet kan vara att skapa en vanlig sida för endast länkar som du länkar till från din meny. Där placerar du sedan länkar till olika kataloger såsom svenskasajter.com. Sedan går det att bli exklusiv länkpartner.

Fråga: Hur kan man göra en egen thumbnail eller bild av sin sida som man kan spara och använda på er sida. Såg att man kan ange en egen adress till en bild men vet inte hur man skapar en sådan bild!
Svar: Det gör du enklast på en hemsida. Besök http://webthumb.bluga.net/home och se under "Snap your site". Skapa sedan din bild och spara Medium Thumbnail till din dator. Ladda sedan upp den till sin server och öppna den och se så den är OK. Ange sedan denna adress på din medlemssida så visas din bild istället för den automatiska bilden (som ibland kan visa fel bild).

Fråga: Jag skulle vilja lägga upp en favicon.ico bild för min sida men vet inte hur man skapar en sådan. Jag har en färdig bild att konvertera.
Svar: Det gör du enklast på http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ . Din bild skall vara i samma bredd och höjd, t.ex. 100x100 pixlar. Sedan anger du den på sidan ovan och de skapar en favicon.ico fil till dig. Spara denna i din mapp där din index.html fil finns eller annan index fil (hemkatalogen) på din server. All info du behöver finns på länken ovan!

Fråga: Jag länkar till er, men blir ändå inte accepterad. Förmodligen har jag ett budgetwebbhotell enligt era "frågor och svar". Kan jag inte få vara med ändå???? En länk är ju ändå en länk oberoende av vad jag betalar för mitt webbhotel eller? Diskriminerar ni de sidor som inte kan lägga så mycket pengar på sin sida?
Svar: I detta fall bör du kontrollera så du verkligen har skickat in din registreringsansökan till oss. I 99% av dessa fall har en länk endast laggts upp utan att ha anmält den till oss. Din tillbaka länk som det handlar om i detta fall måste anmälas för att vår katalog skall kunna hitta dig. Så enkelt är det oftast. Om du har skickat in en ansökan för länge sedan och nu vill aktivera den så kan den ha tagits bort automatiskt - då får du skicka in en ny ansökan.

Till sist så måste vi även klargöra att vi inte sitter och kollar allas webbhotell som går med i katalogen. Varje dag får vi in flera ansökningar som vi kollar så de inte bryter våra regler - om vi även skulle kolla deras webbhotell så skulle vi inte få någon tid över till något annat med katalogen lugnt sagt. Så det är nog lite överdrivet att beskylla oss för att ge någon förtur eller liknade åt dem med bra webbhotell. Det är ju också svårt att veta vilka webbhotell som är bäst... Det finns ju ett antal att välja på om man säger så. På SvenskaSajter.com är alla länkar välkomna och vi säger inte nej till någon som uppfyller våra användarkrav!

Välkommen att lägga till din länk nu eller kontakta oss om du fortfarande har något problem med din länk hos oss!

Fråga: Nyligen har ni introducerat något som kallas för caching på sidan, vad innebär det?
Svar: För att minska på trafiken till databasen så sparas vissa delar av katalogen i filer nu. Detta gör att katalogen inte anropar databasen så ofta och det sparar på processor kraft. Sidan är också snabbare nu då innehållet visas direkt. Om du har frågor om detta maila oss så berättar vi mer. Detta är inget som skall påverka vanligt användande av katalogen - det är saker som körs i bakgrunden. På sidor som är påverkade ser du datum då de skapades och kommer uppdateras igen om det behövs.

Fråga: Jag läste på en sida att ni ”godkänner” alla länkar automatiskt genom att man länkar tillbaka till dem, stämmer det?
Svar: Nej, det stämmer inte i den frågeställningen. En länk godkäns automatiskt när ägaren har klickat på en aktiveringslänk i ett välkomstmail. Alla länkar granskas och om någon länk ej följer reglerna tas den bort. Om du länkar tillbaka till oss får du mer synlighet men det är inte ett måste. Rätt skall vara rätt!

Fråga: Jag har lagt till min sida hos er och nu visas min detalj sida före min länk i bl.a. Google! Hur kommer detta sig? Tar ni min information eller? Jag vet inte vad jag skall tro.
Svar: Först av allt vill vi säga att det är möjligt att Google gör så. Det är absolut inget som vi rår över då Google listar sidorna i sökresultatet på deras sätt. Vi vill ställa några enkla frågor till dig som undrar om detta och kanske är lite arg på oss för detta fenomen.

1. Vilken PR har din hemsida?
PageRank är något som är viktigt när det gäller listningen vad vi förstår. Har SvenskaSajter.com högre PR än din hemsida är givetvis risken eller chansen att vi kommer före dig högre.

2. Har du sökmotoroptimerat din hemsida?
Om du inte använder korrekta meta taggar i din hemsida kan Google lägga dig läggre på sökresultatet. Ett mål för en webmaster måste vara att ha sin sida SEO optimerad som det heter. SvenskaSajter är SEO optimerad. Är din sida inte det kan din info sida på katalogen visas före din "riktiga" sida i sökresultatet.

3. Är din sida relativt ny?
Har du just släppt din hemsida och kanske t.o.m inte anmält den till Google ännu kommer vi visas före dig det kan vi lova. Vi hoppas att du lägger till din sida för just detta skäl. De flesta vill få mer trafik till sin sida genom en länkkatalog och det är det vi erbjuder dig. Du borde se detta som positivt.

Det kan finnas andra skäl till varför vi placerades före dig. Om du fortfarande har frågor om detta kan du kontakta oss och ge oss dina tankar. Kom ihåg att du som lade till din länk gick med på att Google kan läsa dina detaljer i katalogen. Vill du inte komma ut mer och få högre chans till fler besökare så lägg INTE till din sida hos oss. Kom ihåg detta innan du kontaktar oss och anklagar oss för att t.ex. tagit din information!

Vi vill att du som webmaster skall få fler besökare. Vi länkar vidare besökare till dig genom länkkatalogen. Det är det som är poängen med en länkkatalog min vän. Kom med om du vill, annars lägg till din länk i en katalog som ingen hittar genom Google!

Fråga: Varför vill ni att jag ev. skall lägga upp en länk tillbaka till er katalog?
Svar: Du måste inte lägga upp en sk. tillbaka länk till oss men om du gör det så kommer både din sida och vår samarbeta med varandra och på så sätt komma högre i Google och andra sökmotorer. Oftast så är det så att ju fler länkar man har till sin sida desto bättre, detta är dock något som endel anser inte vara viktigt idag men vissa tycker det är viktigt. Till sist skulle vi vara tacksamma om du vill länka till oss för du kanske uppskattar vår länkkatalog!

Fråga: Jag kan inte lägga in HTML kod på min blogg, är det OK om jag lägger in en länk direkt till www.svenskasajter.com?
Svar: Ja visst! HTML koden är endast till för dem som grejar med HTML men du kan lägga in en länk till oss direkt i bloggen, bloggen skapar sedan den HTML koden automatiskt.

Fråga: Jag försöker lägga till min sida men det står att min tillbaka länk inte hittas när jag trycker på Kontrollera tillbaka länk knappen. Vad gör jag?
Svar: Några saker att tänka på vid detta problem är:

- Har du verkligen laddat upp din sida eller uppdaterat din blogg så du kan se länken till oss?

- Ligger din sida på samma domännamn som din webbadress? Din tillbaka länk måste finnas på din hemsida.

- Är adressen du länkar till www.svenskasajter.com?

- Har du ett domännamn som länkar till en annan sida, vanligtsvis budget lösningar, vi kan inte hitta en länk till oss om du inte skriver in den EXAKTA sidan där du länkar till oss. Om du har en sådan lösning ta en funderare på om du inte behöver nytt webbhotell. Bra webbhotell finns här: www.svenskasajter.com/annons/loopia

- Fungerar din hemsida/blogg när du försöker kontrollera?

Fråga: Jag fick inget aktiveringsmail!
Svar: Då kan du få det skickat till dig igen. Gå till www.svenskasajter.com/medlemmar och använd formuläret på den sidan.

Något att tänka på:

- Registrerade du med rätt e-postadress?
- Har du kollat din SPAM mapp så det inte ligger där?
- Fungerar din e-post?

Fråga: Jag har glömt mitt användarnamn eller lösenord! Kan inte logga in! Hjälp mig!
Svar: Gå till sidan www.svenskasajter.com/medlemmar och fyll i din e-postadress i det andra formuläret på den sidan och få dina uppgifter skickade till den e-postadress du lade upp din länk med.

Fråga: Jag har hand om flera sajter men vill endast använda en e-postadress för att lägga till dem, går det?
Svar: Det går bra. Du kan enkelt lägga upp hur många länkar du vill. Det enda som du behöver göra är att ha olika användarnamn för varje länk ifall du vill uppdatera dem i framtiden. Vi rekommenderar att spara dessa uppgifter någonstans lätt tillgängligt ifall du behöver ändra något efter ett tag.

Fråga: Är det gratis att vara med i länkkatalogen?
Svar: Ja. Du kan helt gratis lägga till din länk i katalogen. Du behöver inte ens lägga in en tillbaka länk om du inte vill det. Vi skulle dock uppskatta en länk tillbaka från någon av dina sidor!


Seobility SEO Tool