Sök i katalogen eller på webben:

Vill du synas här? Kontakta oss!

Att skriva med glädje av Kim M. Kimeslius

Bokrecensioner start | Mer i genren fakta

Bokinformation och recensioner: Att skriva med glädje av Kim M. Kimeslius


Att skriva med glädje

Att skriva med glädje

Författare: Kim M. Kimeslius
ISBN: 9789186485085

Om boken:

Älska orden lika mycket som jag gör
Det här är ingen självbiografi, eller övningsbok i skrivandet. Den här boken handlar om kärleken till orden, något jag kallar för Sagans kraft och Ordens makt.
Här vill jag visa dig hur lätt det är att skriva, om du gör det på rätt sätt. Med dina ord kan du förändra en hel värld, du kan skänka glädje och inspiration, få läsarna att gråta och förflytta dem i tid och rum. Du kommer att bli en riktig trollkarl när du behärskar Sagans kraft och Ordens makt.
I den här boken tar jag dig med från början till slut. Jag berättar om min väg till författarskapet, och jag delar med mig av allt det jag har lärt mig sedan jag debuterade som författare 1997.
Min förhoppning är att du, efter att ha läst den här boken, ska älska orden lika mycket som jag gör.
Slå dig ned i lugn och ro och låt mig genom ordens magi förflytta dig in i bokens värld.
Kramisar från Kim M Kimselius

Här kan du se några av bokens 63 kapitel:
Tips för dig som drömmer om att bli författare
Skriv en bok
Kött på benet
Gestaltning
Hitta ditt författarspråk
Första meningen
Motivation och disciplin
Korrekturläsning
Skrivkramp
Tid att skriva
Bygg upp din berättelse
Bokens namn
Spökskrivare
Hur långt ska ett kapitel vara
Antal manusblad
Dags att skicka till förlag
Bokomslag från idé till färdigt omslag
Föreläsningar
Ge ut på eget förlag

"Kim, man blir så lätt förälskad i dig, dina böcker, dina karaktärer och din öppenhet och din förmåga att dela med dig och inspirera! Årets nobelpris i självkänsla går till Kim M Kimselius!" Copywritern på författarsajten 1av3.se

"Dina tips har verkligen hjälpt mig extremt mycket ... Jag är bara 19 år och hade inte en tanke på att det kunde finnas möjlighet för mig att bli publicerad förrän jag hittade din blogg ... Jag hoppas att jag någon gång blir publicerad, du har fått mig att tro att det finns en möjlighet. Tack!" Anonym "Vill bara säga, att jag alltså är imponerad av, inte bara dina berättelser som sådana, utan även av ditt mycket flödande och spänstiga språk!" Carsten Palmer Schale

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Kim M. Kimselius
Titel: Att skriva med glädje
Antal sidor: 302
Förlag: Roslagstext
ISBN: 9789186485085
www.roslagstext.se www.kimselius.se
Kim M. Kimselius har älskat att läsa och skriva ända sedan hon var liten. Redan som åttaåring drömde hon om att bli författare, men det dröjde många år innan Kim vågade förverkliga drömmen. I gengäld gjorde hon dundersuccé med sin debutbok ?Tillbaka till Pompeji? och har alltsedan debuten fängslat läsare i alla åldrar med sina spännande historiska äventyrsromaner. I böckerna tar hon med läsarna på nervkittlande tidsresor till förfluten tid. Källa: (?Att skriva med glädje?).
Handling: Den här boken är ingen spännande historisk ungdomsbok som vi är vana att läsa av Kim M. Kimselius utan en faktabok om skrivandet, eller som författaren själv kallar den: ?Den här boken handlar om kärleken till orden, något som jag kallar Sagans kraft och Ordens makt?. Kim M. Kimselius vill dela med sig hur lätt det är att skriva, om du gör det på rätt sätt. Hon berättar om hur hon blev författare och det hon lärt sig sedan hon debuterade som författare 1997.
Boken är uppdelat i 62 korta kapitel, där Kim M. Kimselius tar oss läsare med på en resa hur man bygger upp en bok från början till slut, med massor av bra tips man har stor glädje av om man vill skriva en egen bok, eller som hjälpmedel för oss som hjälper andra med skrivande. Kim berättar hur hon började skriva som barn och när hon tillslut fick förlagskontrakt. Hon berättar hur hon använder gula Post-it-lappar för varje händelse hon vill ha med i boken. Kim skriver till exempel om personer hon vill ha med i handlingen, händelser, ord, årtal, detaljer och kapitel på lapparna. Inga långa noveller utan bara enstaka stolpar/ord eller en mening.
Kim påpekar också att man ska skriva från hjärtat och till sig själv. Att beskriva personerna i boken och gestalta är mycket viktigt. Att bara skriva på och inte tänka på stavningen, för den korrigerar du sedan. Något som Kim M. Kimselius trycker på är att det nya kapitlet inte behöver ta vid där det andra slutar, utan man kan fortsätta med något helt annat, det gör att läsaren inte kan släppa taget om boken, utan läser på för man vill ju veta fortsättningen på berättelsen där kapitlet slutar. Just detta är Kims strålande på att göra, när jag läser hennes böcker måste jag bara fortsätta tills boken är slut. Viktigt är också att den första meningen i boken gör att man ska fastna direkt, och även hela sista kapitlet ska stegra spänningen.
När man skrivit klart sin bok är korrekturläsningen väldigt viktigt. Kim brukar själv läsa sitt manus cirka tjugo gånger innan hon skickar det vidare till fyra olika korrekturläsare. Ofta finns det något litet fel som upptäcks även om texten läses många gånger och av flera korrekturläsare. Så ju mer korrekturläst manuset är desto bättre blir det. Något som Kim M. Kimselius också tar upp är bilden på framsidan, om man ska välja ett större eller mindre förlag, eller kanske ge ut boken på eget förlag. Det är många saker att tänka på vid en bokutgivning och Kim tar upp de allra flesta saker man bör tänka på i denna bok.

Det var mycket givande att läsa om Kim M. Kimselius råd om skrivande. Jag har läst och recenserat många av hennes underbara historiska äventyrsromaner som jag verkligen tyckt om. Kim skriver om hur viktig gestaltning är, och själv är hon suverän på det. Jag älskar att kunna stå som en betraktare i en bok, se händelserna och karaktärerna framför mig. Det är något som Kim M. Kimselius aldrig gör mig besviken på, och därför tycker jag så mycket om hennes böcker. Den här boken om skrivandet gav mig många intryck, både som läsare att få veta hur Kim arbetar när hon skriver sina böcker, men också som ett mycket bra hjälpmedel när jag själv jobbar med att hjälpa människor som vill bli författare. Det fanns många bra råd som jag nu kan förmedla till mina kunder och jag kommer att ha Kim M. Kimselius bok bland mina andra uppslagsböcker vid mitt skrivbord för att ta fram och använda som referensbok. Boken var lättläst och välskriven som alla Kim M. Kimselius böcker är.

Betyg 10/10 Kristina Simar

Datum: 2012-11-07

Betyg: 10

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.