Sök i katalogen eller på webben:

Vill du synas här? Kontakta oss!

Buzz av Anders De La Motte

Bokrecensioner start | Mer i genren thriller

Bokinformation och recensioner: Buzz av Anders De La Motte


Buzz

Buzz

Författare: Anders De La Motte
ISBN: 9789150113228

Om boken:

Välkomna tillbaka, HP och Rebecca favoriter hos Svenska Deckarakademin som belönade thrillern [geim] med priset Årets Bästa Debut.
[buzz] inleds i öknen. HP är i Dubai på flykt från sitt förflutna, Rebecca besöker ett afrikanskt land som livvakt åt en svensk minister. Plötsligt hamnar de båda i hotfulla situationer som tvingar dem tillbaka till Stockholm där deras vägar möts igen.
En andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa!

Anders de la Motte är säkerhetschef på ett stort internationellt it-företag och f.d. polis. Böckerna är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [geim].


Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Anders De La Motte
Titel: [buzz]
Antal sidor: 394
Förlag: Alfabeta
ISBN: 9789150113228
Anders De La Motte är säkerhetschef på ett internationellt it-företag och har tidigare arbetat som polis i Stockholm. [buzz] är uppföljaren till succédebuten [geim] som belönades med Svenska deckarakademins debutantpris 2010. Böckerna är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [geim]. Källa: (Alfabeta).
Handling. [buzz] är fortsättning på den kritikerrosade debutromanen [geim] (2010).
Då hittade Henrik Pettersson, kallad HP, en mobiltelefon på ett pendeltåg. Ingen vanlig mobiltelefon utan en som skrev till HP om olika djävulska verklighetsuppdrag som han skulle utföra. När ett av uppdragen nästan kostade honom livet flydde han från Sverige. Nu i [buzz] har han varit på flykt i fjorton månader, har både frihet och pengar, men han är ändå inte nöjd. Han saknar de kickar han fick av Spelet. Han är helt enkelt uttråkad av det bekväma livet. När han så träffar den rika, snygga och världsvana Anna Argos börjar han åter se saker från den ljusa sidan. Men Anna Argos mördas kort efter att de träffats och HP:s liv förändras igen. Nu måste han leka Nancy Drew eller Kitty som hon är mer känd för i Sverige, för att försöka hitta vem som ligger bakom mordet. HP:s syster Rebecca Normén har beordras till gruppchef för ett eget livvaktsteam och är även på väg att bli sambo. Men hon har svårt att känna sig tillfreds med sitt nya liv ? det känns overkligt. Hon får tips om ett nytt webbforum där en anonym skribent som kallar sig Maybey skriver. När orden börjar vända sig mot henne som om de kände varandra och det som skrivs oroar Rebecca. Både HP:s och Rebeccas förföljare börjar komma ikapp dem. Vad är egentligen på riktigt? Vem kan man lita på? Kan man skydda sig mot något som kanske inte ens existerar?

Jag har läst [geim] och den tyckte jag var mycket spännande. Satt helspänd hela tiden jag läste och bara sträckläste. Och [buzz] var lika spännande den med. HP är en härlig karaktär som är mycket väl gestaltad och som lyfter hela berättelsen, och som jag känner stor sympati för. Innan du läser [buzz] bör du läsa [geim] för [buzz] är en direkt fortsättning. Eftersom jag är sen med min recension ser jag nu att tredje delen [bubble] redan kommit ut. Anders de La Motte har ett alldeles eget speciellt språk som tilltalar mig. Välgestaltade karaktärer och miljöer och boken blir aldrig tråkig att läsa, den håller samma höga kvalité hela vägen.

Betyg 8/10

Datum: 2012-11-26

Betyg: 8

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.