Sök i katalogen eller på webben:

Vill du synas här? Kontakta oss!

Grannen av Buthler & Öhrlund

Bokrecensioner start | Mer i genren thriller

Bokinformation och recensioner: Grannen av Buthler & Öhrlund


Grannen

Grannen

Författare: Buthler & Öhrlund
ISBN: 9789186649807

Om boken:

Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin.

"Grannen" är den garanterat mest hänsynslösa och blodiga boken från författarduon Buthler & Öhrlund. De har gjort succé hos den svenska deckarpubliken med sina tidigare böcker "Mord.net", 2007, "En nästan vanlig man", 2008, och "Förlåt min vrede", 2009. Läs "Grannen", och du blir lika rädd som Ecker.

Läs mer om författarna och deras böcker på www.buthlerohrlund.se

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Buthler & Öhrlund
Titel: Grannen
År: (2010)
Antal sidor: 609
Förlag: Massolit (pocket)
ISBN: 9789186649807
Läs mer om författarna på www.buthlerohrlund.se
Grannen är andra delen om psykopaten Christoffer Silfverbielke. Tyvärr trodde jag detta var den första och har därför inte läst ettan En nästan vanlig man (2008).
Buthler & Öhrlund levererar böcker i full fart, tjocka är de också, men alltid lika spännande och obehagliga. Jag låter mig gärna skrämmas och sträckläsa dessa tjocka böcker. Christoffer Silfverbielke är en fullblodspsykopat som inte drar sig för av att göra sig av med människor han inte gillar eller som kommer ivägen för hans planer. Han ser bra ut och är muskulös, får kvinnor att göra det han vill, det kan vara som i denna bok erotiska lekar som kvinnorna i vanliga fall nog kanske aldrig ens kunde drömma om att göra. Men hans ord är deras lag. Jag tror att genom en hel del research har Buthler och Öhrlund lyckats få fram denne psykopat på ett riktigt trovärdigt sätt. Den extremt snälle, hjälpsamme vännen, eller grannen ska man kanske vara lite försiktig med. Silfverbielke var en man som fick mig att både må illa och känna avsky för. Han var motbjudande på alla sätt och vis och jag vill inte ha en sådan man i min närhet, tack! Buthler & Öhrlund gestaltar och beskriver så bra att jag bara helt plötsligt befinner mig i bakgrunden och tittar på alla hemskheter som händer. Men jag kan inte förmedla till personerna att de ska vara försiktiga. När jag träder in i en boks handling, då anser jag att den är mycket bra skriven, jag kommer bort från vardagens stress och befinner mig i en annan värd. Boken är även en sträckläsarbok och att den är på cirka 600 sidor gör ingenting. Den går lika fort att läsa som en tråkig bok på ungefär hundra sidor. Däremot är den väl inte lämplig som sängläsning innan man ska sova. Risken för mardrömmar är stor, ändå var det så jag gjorde. Nattsömnen blev lite sisådär, men vad gör det om hundra år när det bara gäller några nätter.

Betyg 9/10

Datum: 2013-01-16

Betyg: 0

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.