Sök i katalogen eller på webben:

Vill du synas här? Kontakta oss!

Wanted av Anna Hansson och Marie Nilsson

Bokrecensioner start | Mer i genren ungdomsbok

Bokinformation och recensioner: Wanted av Anna Hansson och Marie Nilsson


Wanted

Wanted

Författare: Anna Hansson och Marie Nilsson
ISBN: 9789187001376

Om boken:

Elisabeth, som har Arapahoblod flytande i sina ådror, har upplevt död och kärlek på nära håll. En önskan om att söka sina förfäders historia får henne att lämna allt hon har, och ge sig ut i det okända.
Sarah är prästdottern som känner en brinnande längtan efter att få styra över sitt eget liv.
Deras vägar korsas under dramatiska omständigheter, och genom deras ögon får du uppleva Vilda Västerns lockelser och faror; pälsjägare, rånare, förutbestämda öden och en förblindande passion.

Resan har bara börjat!

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Författare: Anna Hansson och Marie Nilsson
Titel: Wanted
Antal sidor: 178
År: (2013)
Förlag: Idus
ISBN: 9789187001376
Detta är en tonårsroman skriven av två författare, Anna Hansson och Marie Nilsson. Den handlar om Elisabeth (Beth), som har Arapahoblod flytande i sina ådror. Mamman var en vanlig amerikans kvinna och pappan indian. När hennes mamma dog flyttade hon in hos sin pappa i hans indianstam.
Sarah är prästdottern som känner en brinnande längtan efter att få styra över sitt eget liv. När hennes pappa berättar att han ska ta hem en passande man till henne, blir hon inte glad. Hon nonchalerar mannen och går tidigt till sängs, men vaknar av en röklukt och det visar sig brinna i en ladugård i närheten av deras hus. Hennes far ber henne springa efter hjälp och bara ifört sitt tunna nattlinne rusar hon iväg. Hon råkar ramla och blir liggandes tills Beth, som själv har rest ut för att leta reda på sina rötter, hittar henne. Sarah ser att hon är indian och blir rädd, för indianer ska man vara försiktiga med, det har hennes far berättat. De unga kvinnorna blir ändå vänner tillslut och bestämmer sig för att ta sällskap på sin flykt. Sarah vill inte tillbaka till fadern för att bli gift och Beth vill som sagt vad, leta reda på sina rötter. Deras resa korsas av mycket dramatik, de träffar både på pälsjägare, rånare och det förekommer till och med en gnutta romantik.
Romanen var sorglig, hade en viss humor och var även väldigt tragisk. Nu är det ju så att det är två författare som skrivit denna tillsammans och det gör att den är mycket ojämn skriven. Ibland flyter läsningen på rätt bra, för att i nästa stund stannas av för att den är så märkligt skriven, kommatecken överallt, tempusfel, borttappade ord och felstavningar. Hur upplägget är tänkt och vem som skrivit vad vet jag inte som läsare, men om man är två som skriver bör man nog komma överens om man ska skriva i presens eller preteritum och inte växla mellan dessa tempus hela tiden. Tyvärr drog det ner mycket av min läsglädje för romanens story var annars mycket givande.
Betyg 6/10

Datum: 2013-05-14

Betyg: 6

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.