Sök i katalogen eller på webben:

Öppet igen!
Seriösa företag/hemsideägare kan nu anmäla om att visas i katalogen. Läs mer och kontakta oss vid intresse!

Det svåra fallet K av Lennart Ökvist

Bokrecensioner start | Mer i genren roman

Bokinformation och recensioner: Det svåra fallet K av Lennart Ökvist


Det svåra fallet K

Det svåra fallet K

Författare: Lennart Ökvist
ISBN: 9789197812887

Om boken:

"Allt började den sommarmorgon som Louis knackade på vår dörr och hade frågor om Gerhard Lanier. Gerhard som jag trettio år tidigare arbetat med på sinnessjukhusets fasta paviljong, men som sedan försvunnit, helt enkelt gått upp i rök.
Men egentligen började historien långt, långt tidigare..."

Det är en av ingångarna i Det svåra fallet K, där sökandet efter Gerhard under en sommar och höst upptar några personers intresse. När så historien rullas upp, färgad av distorserade minnen och önskningar, blir det alltmer oklart vem de letar efter, eller varför...

I en brett upplagd kriminalroman tar Lennart Ökvist oss i Det svåra fallet K in i en värld där ingenting är svartvitt, allra minst personerna och deras bevekelsegrunder, och där svaren finns att söka mer i skuggorna än i det klara sensommarljuset.

Köp hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.

 

Inskickade recensioner (1)

Bokrecension
Titel: Det svåra fallet K
Antal sidor: 228
År: (2012)
Förlag: Parabellum
ISBN: 9789197812887
Lennart Ökvist är 55 år, uppvuxen i Västervik och bor vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm med fru och barn. Romanen Det svåra fallet K är hans skönlitterära debut. 2010 utkom han med fackboken En sinnessjuk värld. Mentalsjukhusens epok i Sverige mellan 1910- 1960. Källa: (Parabellum förlag).

Jack som är berättarrösten i denna roman hade i mitten av 1970-talet ett sommarvikariat på Västerviks mentalsjukhus, slutna paviljong. Han blev intresserad av den tystlåtna patienten Gerhard som Jack inte tyckte passade in i miljön. Han gjorde några försök till kontakt, men det gav inget resultat. En kort tid efter att Gerhard skrivits ut, försvann han helt plötsligt.

Tiden går och det blir maj 2010, Jack, hans hustru och barn är på sitt torp utanför Västervik. Plötsligt står en främling i dörren och presenterar sig som Louis Berg. Louis berättar att han är intresserad av den försvunne Gerhard och han vill ställa lite frågor till Jack, eftersom han jobbade på mentalsjukhuset när Gerhard befann sig där. De blir snabbt vänner och börjar tillsammans att letat efter Gerhard.

Parallellt med deras sökande efter Gerhard får vi läsare ta del om det som hände Gerhard från det han blev utskriven från mentalsjukhuset tills handlingar går ihop.
Upplägget är intressant och det är en suggestiv roman som leder till många frågor om mentalvården och hur man upplevs som mentalsjuk som man kallades på 1970-talet. Temat var intressant och jag tyckte om det jag läste, men tyvärr var korrekturläsningen inte helt okej och det gjorde att jag fick stanna upp, läsa om en mening flera gånger för att få ihop den. Men sammanfattningsvis så fick jag en bra inblick om mentalvården på 1970-talet.
Betyg 6/10

Datum: 2013-05-10

Betyg: 6

Recenserad av: Kristina Simar, korrekturläsare/författarcoach

Sidtopp

Köp boken hos: adLibris | Bokus
Aktuella priser finner du i e-butikerna.


Seobility SEO Tool